Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, pişirme, usulleri

Alabalık Pişirme Usulleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Pişirme Usulleri



alabalık nasıl pişirilir - tereyağında alabalık - kremitte alabalık - alabalık ızgara - tuzda alabalık1-Alabalık ızgara olarak yenebileceği gibi buğlaması ya da tereyağında yapılabilir çiftlik balıkları genelde saman gibidir onları yenebilir kılmak için ilk önce yumurta daha sonra galeta ununa batırmak gerekir balık öncesinde fileto olarak hazırlanmalıdır


2-Kiremit olan kaplarda tereyağında alabalık yemek çok ama çok güzeldir fazla pişirmeye gerek yoktur sırtını hafifçe çizmek pişirmeyi kolaylaştırır


3-Uzungöl'de alabalığı tereyağında pişirerek, lezzet konusunda üzerine söylenecek söz bırakmayan bir yöntemdir


4-Aabalıklar güzelce temizlendikten sonra bakkaldan torbası 1tl'ye alınabilecek olan kaya tuzunun içine yatırılarak dolaba atılır 2-3 saat sonra kızgın tereyağında kızartılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.