ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alabalık Pişirme Usulleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185158)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:51 AM

Alabalık Pişirme Usulleri
 
alabalık nasıl pişirilir - tereyağında alabalık - kremitte alabalık - alabalık ızgara - tuzda alabalık1-Alabalık ızgara olarak yenebileceği gibi buğlaması ya da tereyağında yapılabilir. çiftlik balıkları genelde saman gibidir. onları yenebilir kılmak için ilk önce yumurta daha sonra galeta ununa batırmak gerekir. balık öncesinde fileto olarak hazırlanmalıdır.


2-Kiremit olan kaplarda tereyağında alabalık yemek çok ama çok güzeldir. fazla pişirmeye gerek yoktur. sırtını hafifçe çizmek pişirmeyi kolaylaştırır.


3-Uzungöl'de alabalığı tereyağında pişirerek, lezzet konusunda üzerine söylenecek söz bırakmayan bir yöntemdir.


4-Aabalıklar güzelce temizlendikten sonra bakkaldan torbası 1tl'ye alınabilecek olan kaya tuzunun içine yatırılarak dolaba atılır. 2-3 saat sonra kızgın tereyağında kızartılır.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.