Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, çıtır, tavuk

Baharatlı Çıtır Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Çıtır Tavuk



Baharatlı Çıtır Tavuk Tarifi - Baharatlı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır - Çıtır Tavuk


Malzemeler:


5 Adet Tavuk Kalça (But Kısmı)

1 Tatlı Kaşığı Köri

1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Kekik

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kase Un

Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Garnitür Olarak:


250 Gr Brokoli

2 Orta Boy Havuç

250 GrTaze Fasulye

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1/2 Limon Suyu

4-5 Diş Sarımsak


Tarifi


Tavuk kalçalarının arkalı önlü iki yüzeyine de bıçakla derin kesikler yapalım (Kızartma esnasında iç kısmı iyi pişebilsin diye) Bir kapta baharatları ve tuzu karıştıralım Karışımı etlere arkalı ve önlü bolca serpelim Sonra arkalı önlü una bulayarak unun fazlasını çırpalım Bir tavada yağı kızdıralım Etleri arkalı önlü hafif ateşte nar gibi renk alana dek kızartalım Kızaran etleri garnitür sebzelerle servis yapalım


Garnitür için: Brokoli, havuç ve taze fasulyeyi haşlayalım Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve limon suyunu ilave edip karıştıralım ve haşlanmış sebzelerin üzerine gezdirelim




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.