![]() |
Baharatlı Çıtır Tavuk
Baharatlı Çıtır Tavuk Tarifi - Baharatlı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır - Çıtır Tavuk
Malzemeler: 5 Adet Tavuk Kalça (But Kısmı) 1 Tatlı Kaşığı Köri 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kase Un Kızartmak İçin Sıvı Yağ Garnitür Olarak: 250 Gr. Brokoli 2 Orta Boy Havuç 250 Gr.Taze Fasulye 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1/2 Limon Suyu 4-5 Diş Sarımsak Tarifi Tavuk kalçalarının arkalı önlü iki yüzeyine de bıçakla derin kesikler yapalım. (Kızartma esnasında iç kısmı iyi pişebilsin diye) Bir kapta baharatları ve tuzu karıştıralım. Karışımı etlere arkalı ve önlü bolca serpelim. Sonra arkalı önlü una bulayarak unun fazlasını çırpalım. Bir tavada yağı kızdıralım. Etleri arkalı önlü hafif ateşte nar gibi renk alana dek kızartalım. Kızaran etleri garnitür sebzelerle servis yapalım. Garnitür için: Brokoli, havuç ve taze fasulyeyi haşlayalım. Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve limon suyunu ilave edip karıştıralım ve haşlanmış sebzelerin üzerine gezdirelim. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.