ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Çıtır Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193623)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:54 AM

Baharatlı Çıtır Tavuk
 
Baharatlı Çıtır Tavuk Tarifi - Baharatlı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır - Çıtır Tavuk


Malzemeler:


5 Adet Tavuk Kalça (But Kısmı)

1 Tatlı Kaşığı Köri

1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Kekik

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kase Un

Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Garnitür Olarak:


250 Gr. Brokoli

2 Orta Boy Havuç

250 Gr.Taze Fasulye

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1/2 Limon Suyu

4-5 Diş Sarımsak


Tarifi


Tavuk kalçalarının arkalı önlü iki yüzeyine de bıçakla derin kesikler yapalım. (Kızartma esnasında iç kısmı iyi pişebilsin diye) Bir kapta baharatları ve tuzu karıştıralım. Karışımı etlere arkalı ve önlü bolca serpelim. Sonra arkalı önlü una bulayarak unun fazlasını çırpalım. Bir tavada yağı kızdıralım. Etleri arkalı önlü hafif ateşte nar gibi renk alana dek kızartalım. Kızaran etleri garnitür sebzelerle servis yapalım.


Garnitür için: Brokoli, havuç ve taze fasulyeyi haşlayalım. Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve limon suyunu ilave edip karıştıralım ve haşlanmış sebzelerin üzerine gezdirelim.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.