Beylerbeyi Piliç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beylerbeyi PiliçBeylerbeyi Piliç Tarifi - Beylerbeyi Piliç Yapılışı - Beylerbeyi Piliç Nasıl Yapılır - Beylerbeyi Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 20 dakika Miktar: 6 kişilik İçindekiler: 1 küçük paket Banvit Piliç Göğüs Bonfile 2 adet orta boy soğan 1 adet limonun suyu 50 gr tereyağı Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda) Kereviz Beğendi: 3 adet orta boy kereviz (körpe göbek yaprakları ile) 1/2 adet limon 100 ml su 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 300 süt Soğanları limon suyu ile harmanlayıp yağlanmış fırın kabına koyun ![]() Etleri iki streç arasında inceltip, uzunlamasına üç eşit parçaya kesin Her tarafına karabiber serpin, rulo şeklinde sarın ve soğanların üzerine yerleştirin![]() Etlerin üzerine 1’er parça tereyağı koyun, önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 15-20 dak pişirin![]() Etleri sıcak olarak kereviz beğendinin üzerine yerleştirerek servis yapın Not: Arzu ederseniz mevsim sebzeleri veya patates püresi ile de servis yapabilirsiniz Kereviz Beğendi: 1 Kerevizi soyun, dilimleyip, limonlayın![]() Kalan limonu suya kabuğu ile atın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp kerevizleri ilave edin ![]() Kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dak pişirin Sıcak iken püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin![]() Tereyağını ısıtıp unu katın Orta ateşte karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun Karıştırmaya devam ederek kereviz ve sütü ilave edip 3-4 dak pişirin![]() Ateşten alınca kereviz yapraklarını ince kıyıp içine karıştırın Etin yanında sıcak olarak veya zeytinyağı ile pişirip soğuk olarak servis yapabilirsiniz
|
|
|
|