ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beylerbeyi Piliç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193570)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:02 AM

Beylerbeyi Piliç
 
Beylerbeyi Piliç Tarifi - Beylerbeyi Piliç Yapılışı - Beylerbeyi Piliç Nasıl Yapılır - Beylerbeyi Piliç Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hazırlama süresi: 20 dakika

Miktar: 6 kişilik


İçindekiler:

1 küçük paket Banvit Piliç Göğüs Bonfile

2 adet orta boy soğan

1 adet limonun suyu

50 gr tereyağı

Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda)


Kereviz Beğendi:

3 adet orta boy kereviz (körpe göbek yaprakları ile)

1/2 adet limon

100 ml su

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

300 süt


Soğanları limon suyu ile harmanlayıp yağlanmış fırın kabına koyun.


Etleri iki streç arasında inceltip, uzunlamasına üç eşit parçaya kesin. Her tarafına karabiber serpin, rulo şeklinde sarın ve soğanların üzerine yerleştirin.


Etlerin üzerine 1’er parça tereyağı koyun, önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 15-20 dak. pişirin.


Etleri sıcak olarak kereviz beğendinin üzerine yerleştirerek servis yapın. Not: Arzu ederseniz mevsim sebzeleri veya patates püresi ile de servis yapabilirsiniz. Kereviz Beğendi: 1 Kerevizi soyun, dilimleyip, limonlayın.


Kalan limonu suya kabuğu ile atın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp kerevizleri ilave edin.


Kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dak. pişirin. Sıcak iken püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin.


Tereyağını ısıtıp unu katın. Orta ateşte karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek kereviz ve sütü ilave edip 3-4 dak. pişirin.


Ateşten alınca kereviz yapraklarını ince kıyıp içine karıştırın


Etin yanında sıcak olarak veya zeytinyağı ile pişirip soğuk olarak servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.