![]() |
Zencefilli Kestaneli Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Kestaneli TavukZencefilli Kestaneli Tavuk tarifi - Zencefilli Kestaneli Tavuk yapilisi ![]() Malzemeler: 3 adet tavuk göğsü (uzun şeritler halinde kesilmiş) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 2 çorba kaşığı zencefil 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tavukları kızartmak için 2 kahve fincanı kadar sıvıyağ (ayçiçek kullandım ![]() Sosu için: 10-15 adet haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane (ben hazır paketlenmiş olanlardan kullandım, resmini görmek için linke tıklayın ![]() 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 1/2 limonun suyu Yapılışı: Tavukları ince uzun şeritler halinde kestikten sonra tuz, karabiber, kimyon, zeytinyağı ve zencefili karıştırarak hazırladığınız harca bulayın ![]() ![]() Daha sonra tavukları her yeri kaplanacak şekilde una bulayıp fazla unu silkeleyin ![]() Sıvıyağı derin bir tavada kızdırıp tavukları iyice kızartın ![]() ![]() Başka bir yerde kestaneler, su, toz şeker, tuz ve limon suyunu kaynatın, sıcak haldeyken tavadaki tavuklara ekleyip karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|