ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zencefilli Kestaneli Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193448)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:23 AM

Zencefilli Kestaneli Tavuk
 
Zencefilli Kestaneli Tavuk tarifi - Zencefilli Kestaneli Tavuk yapilisi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler:


3 adet tavuk göğsü (uzun şeritler halinde kesilmiş)

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

2 çorba kaşığı zencefil

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavukları kızartmak için 2 kahve fincanı kadar sıvıyağ (ayçiçek kullandım.)

Sosu için:


10-15 adet haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane (ben hazır paketlenmiş olanlardan kullandım, resmini görmek için linke tıklayın.)

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

1/2 limonun suyu


Yapılışı:


Tavukları ince uzun şeritler halinde kestikten sonra tuz, karabiber, kimyon, zeytinyağı ve zencefili karıştırarak hazırladığınız harca bulayın. Her yerinin bununla kaplanması için ellerinizle bir süre ovun.

Daha sonra tavukları her yeri kaplanacak şekilde una bulayıp fazla unu silkeleyin.

Sıvıyağı derin bir tavada kızdırıp tavukları iyice kızartın. Bu işlemden sonra tavada yağ kalmışsa süzün.

Başka bir yerde kestaneler, su, toz şeker, tuz ve limon suyunu kaynatın, sıcak haldeyken tavadaki tavuklara ekleyip karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Sıcak servis yapın. Öneri isterseniz İç pilavla güzel oluyor


ALINTIDIR


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.