![]() |
Çin Usulü Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü PiliçÇin Usulü Piliç Yemek türü: Ana yemek Hazırlama süresi: 25 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 tabak Piliç Göğüs Kuşbaşı 80 ml zeytinyağı 100 gr badem (kabuksuz) 2 adet pırasa (ince kıyılmış) 1 adet soğan (halka doğranmış) 100 gr mantar (ince dilimlenmiş) Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber 2 çorba kaşığı soya sosu Yapılışı: Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında bademleri sararıncaya kadar, karıştırarak yaklaşık 5 dak ![]() ![]() Kalan yağı tavaya ilave edin ve ısıtın ![]() ![]() ![]() Piliç göğüs kuşbaşıları ilave edip 5 dak ![]() ![]() Etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 10 dak ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bademle süsleyip, haşlanmış pirinç ile servis yapın ![]() tarif alıntıdır |
![]() |
![]() |
|