Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cin, piliç, usulü

Çin Usulü Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Piliç



Çin Usulü Piliç

Yemek türü: Ana yemek

Hazırlama süresi: 25 dakika

Miktar: 4 kişilik

İçindekiler:

1 tabak Piliç Göğüs Kuşbaşı

80 ml zeytinyağı

100 gr badem (kabuksuz)

2 adet pırasa (ince kıyılmış)

1 adet soğan (halka doğranmış)

100 gr mantar (ince dilimlenmiş)

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

1 çay kaşığı pul kırmızıbiber

2 çorba kaşığı soya sosu

Yapılışı:

Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında bademleri sararıncaya kadar, karıştırarak yaklaşık 5 dak soteleyin ve ayrı bir kaba alın


Kalan yağı tavaya ilave edin ve ısıtın Pırasa, soğan ve mantarı katıp 5 dak soteleyin


Piliç göğüs kuşbaşıları ilave edip 5 dak daha karıştırarak soteleyin


Etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin Tuz, karabiber, pul biber ve soya sosunu ilave ederek karıştırın


Hazırladığınız bademle süsleyip, haşlanmış pirinç ile servis yapın

tarif alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.