Çin Usulü Piliç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulü PiliçÇin Usulü Piliç Yemek türü: Ana yemek Hazırlama süresi: 25 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 tabak Piliç Göğüs Kuşbaşı 80 ml zeytinyağı 100 gr badem (kabuksuz) 2 adet pırasa (ince kıyılmış) 1 adet soğan (halka doğranmış) 100 gr mantar (ince dilimlenmiş) Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber 2 çorba kaşığı soya sosu Yapılışı: Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında bademleri sararıncaya kadar, karıştırarak yaklaşık 5 dak soteleyin ve ayrı bir kaba alın Kalan yağı tavaya ilave edin ve ısıtın Pırasa, soğan ve mantarı katıp 5 dak soteleyin Piliç göğüs kuşbaşıları ilave edip 5 dak daha karıştırarak soteleyin Etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin Tuz, karabiber, pul biber ve soya sosunu ilave ederek karıştırın Hazırladığınız bademle süsleyip, haşlanmış pirinç ile servis yapın tarif alıntıdır |
|
|
|