ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Usulü Piliç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193413)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:29 AM

Çin Usulü Piliç
 
Çin Usulü Piliç

Yemek türü: Ana yemek

Hazırlama süresi: 25 dakika

Miktar: 4 kişilik

İçindekiler:

1 tabak Piliç Göğüs Kuşbaşı

80 ml zeytinyağı

100 gr badem (kabuksuz)

2 adet pırasa (ince kıyılmış)

1 adet soğan (halka doğranmış)

100 gr mantar (ince dilimlenmiş)

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

1 çay kaşığı pul kırmızıbiber

2 çorba kaşığı soya sosu

Yapılışı:

Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında bademleri sararıncaya kadar, karıştırarak yaklaşık 5 dak. soteleyin ve ayrı bir kaba alın.


Kalan yağı tavaya ilave edin ve ısıtın. Pırasa, soğan ve mantarı katıp 5 dak. soteleyin.


Piliç göğüs kuşbaşıları ilave edip 5 dak. daha karıştırarak soteleyin.


Etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 10 dak. pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve soya sosunu ilave ederek karıştırın.


Hazırladığınız bademle süsleyip, haşlanmış pirinç ile servis yapın.

tarif alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.