Portakal Yogurtlu Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Yogurtlu BalıkMalzemeler 4 adet balik filetosu,her biri 175 gr 3 büyük portakal 1 yemek kasigi zeytinyagi 150 gr yogurt Tuz ve karabiber 15 gr margarin veya tereyagi,yumusatilmis 15 gr un 2 yemek kasigi dogranmis taze maydanoz Tarifi Iki portakalin suyunu sikip bir kasede zeytinyagi ve yogurtla karistirin ![]() Baliklarin iki tarafini da tuz ve biberle tatlandirip firina konacak bir kaba yerlestirin Portakalli yogurt karisimini baliklarin üstüne döküp 1 saat buzdolabinda dinlendirin Firini ISOC'ye ayarlayin ![]() Baliklari sosu ile birlikte firinda 20 dakika pisirin ![]() Baliklar piserken, kalan portakali keskin bir biçakla soyun Zarsiz olarak portakal dilimlerim çikartin![]() Balik pisince bir servis tabagina aktarin Firini 110 C'ye getirin Baligi tabakla birlikte ilik firina sürün![]() Firin kabindaki sosu bir tavaya alin Küçük bir kasede margarin ve unu karistirin![]() Tavayi orta atese koyup margarin ve un karisimini tavada yumusayincaya dek karistirin Bir tasim kaynatin Agir ateste 3-4 dakika pisirin Maydanozu ekleyip tuz ve biberle tadini ayarlayin![]() Baliklarin üstüne sosu döküp, portakal parçalari ile süsleyip servis yapin
|
|
|
|