![]() |
Gümüş Balığı Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gümüş Balığı ŞişGümüş Balığı Şiş Tarifi - Gümüş Balığı Şiş Yapılışı - Gümüş Balığı Şiş Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Şiş Malzemeleri 500 gr gümüş balığı 2 küçük dolmalık yeşil biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri çıkarılıp 16 eşit parçaya kesilmiş) 16 orta boy mantar (yıkanıp temizlenmiş ve sapları kesilmiş) 16 adaçayı yaprağı (yıkanmış, silkelenerek kurutulmuş) 2 limon (16 eşit parçaya bölünmüş) Marinadı: 1/3 su bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 3/4 tatlı kaşığı karabiber Marinad malzemesini geniş ve yayvan bir kapta iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Balıkları marinaddan çıkarıp kurulayınız (marinadı saklayınız) ![]() Önce ızgaranızı iyice ısıtınız ![]() Şişlere sırayla 1 gümüş balığ, bir parça yeşil biber, 1 mantar, 1 adaçayı yaprağı ve 1 dilim limon dizip, aynı sırayı izleyerek işlemi tekrarlayınız ![]() ![]() Şişleri, üstüne ayırdığmız marinaddan biraz sürerek, ızgaraya yerleştiriniz; 10 dakika, ara sıra çevirip, zaman zaman marinaddan sürerek ızgara ediniz ![]() Şişleri ızgaradan alıp, her birini bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|