![]() |
Gümüş Balığı Şiş
Gümüş Balığı Şiş Tarifi - Gümüş Balığı Şiş Yapılışı - Gümüş Balığı Şiş Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Şiş Malzemeleri
500 gr gümüş balığı 2 küçük dolmalık yeşil biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri çıkarılıp 16 eşit parçaya kesilmiş) 16 orta boy mantar (yıkanıp temizlenmiş ve sapları kesilmiş) 16 adaçayı yaprağı (yıkanmış, silkelenerek kurutulmuş) 2 limon (16 eşit parçaya bölünmüş) Marinadı: 1/3 su bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 3/4 tatlı kaşığı karabiber Marinad malzemesini geniş ve yayvan bir kapta iyice karıştırınız. Gümüş balıklarını marinadın içine yerleştirip karıştırınız. soğuk bir yerde ara sıra karıştırarak 1 saat bekletiniz. Balıkları marinaddan çıkarıp kurulayınız (marinadı saklayınız). Önce ızgaranızı iyice ısıtınız. Şişlere sırayla 1 gümüş balığ, bir parça yeşil biber, 1 mantar, 1 adaçayı yaprağı ve 1 dilim limon dizip, aynı sırayı izleyerek işlemi tekrarlayınız. (Her şiş çubuğuna 4 balık, 4 parça yeşil biber, 4 mantar, 4 adaçayı yaprağı ve 4 parça limon dizilmiş olmalıdır.) Şişleri, üstüne ayırdığmız marinaddan biraz sürerek, ızgaraya yerleştiriniz; 10 dakika, ara sıra çevirip, zaman zaman marinaddan sürerek ızgara ediniz. Şişleri ızgaradan alıp, her birini bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.