![]() |
İzgara Gümüş Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Gümüş BalığıIzgara Gümüş Balığı Tarifi - Izgara Gümüş Balığı Yapılışı - Izgara Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Izgara Gümüş Balığı Malzemeleri 1 kg gümüş balığı Sosu: 4 çorba kaşığı elma sirkesi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Bütün sos malzemesini büyük bir kaseye koyup karıştırınız ![]() ![]() Önce ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() ![]() Tepsiyi ızgaraya yerleştirip balıkları 3 dakika, üstlerine sık sık sosundan dökerek pişiriniz ![]() ![]() Tepsiyi ızgaradan alıp, gümüş balıklarını delikli kepçe ile, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|