![]() |
İzgara Gümüş Balığı
Izgara Gümüş Balığı Tarifi - Izgara Gümüş Balığı Yapılışı - Izgara Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Izgara Gümüş Balığı Malzemeleri
1 kg gümüş balığı Sosu: 4 çorba kaşığı elma sirkesi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Bütün sos malzemesini büyük bir kaseye koyup karıştırınız. Gümüş balıklarını içine batırarak her taraflarını sosa buladıktan sonra, kaseyi 4 saat bir kenarda bekletiniz. Önce ızgaranızı iyice kızdırınız. Gümüş balıklarını ve sosunu ızgaraya sığacak bir tepsiye boşaltıp balıkları düzgün biçimde yayınız. Tepsiyi ızgaraya yerleştirip balıkları 3 dakika, üstlerine sık sık sosundan dökerek pişiriniz. Kaşıkla balıkları çevirip, üstlerine gene sosundan dökerek 5 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar pişiriniz. Tepsiyi ızgaradan alıp, gümüş balıklarını delikli kepçe ile, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Üstlerine biraz sos gezdirip, kalan sosu sosluğa boşaltarak yanında servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.