Hamsi İcli Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi İcli TavaHamsili İcli Tava Malzemeler 1 kg hamsi 1/2 kg pirinc 3 bas orta boy sogan 2 kahve fincani kusuzumu 1 tatli kasigi karabiber 1,5 kahve fincani camfistigi 1 su bardagi aycicek yagi yeteri kadar tuz 300 gr tereyag Yapılışı 1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir 2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir 3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir 4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir 5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir
|
|
|
|