Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması![]() Gereçler: Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides 8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke 2 yemek kaşığı tuz Yapılışı: 1 Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin![]() 2 Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin![]() Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir
|
|
|
|