Kebabı Haşhaş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kebabı Haşhaşhaşhaş kebabı - kebabı haşhaş nasıl yapılır - arap kebabı - altı ezmeli kebapMALZEMELER: 1 kg kıyma 100 gram soğan 2 diş sarımsak Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz Yarım kg domates 8 adet sivri biber HAZIRLANIŞI: Kıyma, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve tuzu iyice yoğurun Şişe saplayın Diğer taraftan domatesleri 4 parçaya bölüp uzunlamasına şişe saplayın ve biberle beraber ayrı ayrı pişirin Pişen domatesleri hafifçe ezin Servis tabağına önce domates, üzerine pişmiş yeşilbiber ve en üste de kebapları çekip servis edin![]() Not: Bu yemeğin içinde haşhaş yok ama haşhaş kebabı deniyor Haşhaş kebabı denmesinin nedeni, domateslerin hafifçe ezilirken çıkardığı sestir![]() alıntı |
|
|
|