Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, haşlama, turuças

Turuças Alabalık Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turuças Alabalık Haşlama



alabalık nasıl pişirilir

Turuças Alabalık Haşlama (4 Kişilik)


Malzeme:

4 adet alabalık

2 adet orta boy patates

2 adet havuç

4 adet arpacık soğanı

2 adet orta boy kereviz

8 su bardağı su

1 kahve fincanı limon suyu

2 çorba kaşığı un

2 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 demet maydanoz

İsteğe göre tuz

Yapılışı:

Balıklar temizlenip bol suyla yıkanır Uygun bir tencereye su, tuz, maydanoz yaprakları, arpacık soğanı, kabaca doğranmış havuç, patates ve kereviz koyulur ve içine balıklar ilâve edilir Normal ateşle yarım saat pişirilip ocaktan alınır Limon suyu, un, yumurta sarısı ve tuz su iyice çırpılıp haşlamanın üzerine dolaştırılarak ilâve edilir Tereyağı da ilâve edilip karıştırılır, sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.