Kepekli Risotto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kepekli RisottoMALZEMELER 2 bardak kepekli pirinç 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağ 6 yemek kaşığı parmesan peyniri 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 1 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Kepekli pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin Bu arada zar şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun Kepekli pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun Kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun Bu arada kaynamış sudan azar azar eklemeye devam etmelisiniz Kıyılmış biberleri ve kesme şekeri katıp karıştırın 1 kaşık margarin ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|