![]() |
Kepekli Risotto
MALZEMELER
2 bardak kepekli pirinç 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağ 6 yemek kaşığı parmesan peyniri 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 1 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Kepekli pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün. Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin. Bu arada zar şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Kepekli pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun. Kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun. Bu arada kaynamış sudan azar azar eklemeye devam etmelisiniz. Kıyılmış biberleri ve kesme şekeri katıp karıştırın. 1 kaşık margarin ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.