![]() |
Hamsi Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi TavaHamsi Tava Tarifi - Hamsi Tava Nasıl Yapılır - Hamsi Tava Malzemeleri Malzeme: 500 gr ![]() Mısır unu yada un Tuz Sıvıyağ Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak,kılçıklarını çıkartmadan temizleyin ![]() ![]() ![]() Hamsileri una bulayın ve fazla unu atmak için kuyruğundan tutup hafifce silkeleyip 2′li 3′lü şekilde tavaya koyun ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() Notlar: Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur ![]() Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir ![]() ![]() Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun ![]() |
![]() |
![]() |
|