![]() |
Hamsi Tava
Hamsi Tava Tarifi - Hamsi Tava Nasıl Yapılır - Hamsi Tava Malzemeleri
Malzeme: 500 gr.-1 kg hamsi Mısır unu yada un Tuz Sıvıyağ Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak,kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın.Tavada yağı çat pat sesini duyana kadar kızdırın. Hamsileri una bulayın ve fazla unu atmak için kuyruğundan tutup hafifce silkeleyip 2′li 3′lü şekilde tavaya koyun. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın. Notlar: Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur. Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.