Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, likorinoz, pastırması

Balık Pastırması - Likorinoz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Pastırması - Likorinoz



balık pastırması diğer adı nedir - balık pastırması tarifi - balık pastırması diğer adı

Balık pastırması eski bir balık mezesidir Diğer adıda likorinozdur

Balık pastırmasıZor bir meze Balık pastırması Ege’nin


büyük balıklarından Akya veya Torikten yapılır Akyanın en önemli özelliği 50- 60 kilo


ağırlıkta olması , etinin çok yağsız olması kurutulup pastırmaya dönüştürülmeye çok uygun düşmesidirBalık et gibi dayanıklı olmadığından korumak için daha fazla tuzlamak gerekiyor Balık pastırması kuş gömü kadar yumuşak olmalı ve tuzu iyi ayarlanmalıdır


Yapılışı


Akya veya torik balığı içi temizlendikten sonra yıkanıp fleto çıkarılırBalıklar dövüldükten sonra tuzlanırGüneşte suyunun çıkması beklenirTamamen suyunu salınca çemene sarılarak 20 gün süreyle güneşte , 20 günde dolapta tülbente sarılı bir şekilde bekletilirÇemen ele yapışmayacak kıvama geldiyse balık pastırmanız servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.