ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Pastırması - Likorinoz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185669)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:26 AM

Balık Pastırması - Likorinoz
 
balık pastırması diğer adı nedir - balık pastırması tarifi - balık pastırması diğer adı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Balık pastırması eski bir balık mezesidir. Diğer adıda likorinozdur.

Balık pastırması.Zor bir meze .Balık pastırması Ege’nin


büyük balıklarından Akya veya Torikten yapılır. Akyanın en önemli özelliği 50- 60 kilo


ağırlıkta olması , etinin çok yağsız olması kurutulup pastırmaya dönüştürülmeye çok uygun düşmesidir.Balık et gibi dayanıklı olmadığından korumak için daha fazla tuzlamak gerekiyor. Balık pastırması kuş gömü kadar yumuşak olmalı ve tuzu iyi ayarlanmalıdır.


Yapılışı


Akya veya torik balığı içi temizlendikten sonra yıkanıp fleto çıkarılır.Balıklar dövüldükten sonra tuzlanır.Güneşte suyunun çıkması beklenir.Tamamen suyunu salınca çemene sarılarak 20 gün süreyle güneşte , 20 günde dolapta tülbente sarılı bir şekilde bekletilir.Çemen ele yapışmayacak kıvama geldiyse balık pastırmanız servise hazırdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.