Uskumru Balığı Pilakisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uskumru Balığı PilakisiUskumru Balığı Pilakisi Tarifi - Uskumru Balığı Pilakisi Nasıl Yapılır - Uskumru Balığı Pilakisi Malzemeleri Uskumru Balığı Pilakisi Malzemeler • 1 kg Uskumru • 1 adet limon • 4-5 adet soğan • 1 5 çay bardağı sıvı yağ• 1 demet maydanoz • Kırmızıbiber • Karabiber • Tuz Uskumru Balığı Pilakisi tarifi 1- Uskumru balığının içi ve kılçıkları ayıklanıp yıkanır Soğanlar soyulup halka halka doğranır Maydanozlar yıkanıp kıyılır![]() 2- Tavada sıvıyağ ve doğranmış soğan kavrulur Soğan pembeleşince maydanoz karabiber, kırmızıbiber, tuz katılıp karıştırılır![]() 3- Fırın tepsisine bir sıra balık bir sıra iç sırayla yerleştirilir Balıkların üzerine limon dilimlenir Kızgın fırına verilir |
|
|
|