Beyin Tava Ve Ciğer Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyin Tava Ve Ciğer TavaBEYİN TAVA ve CİĞER TAVA belki bi gün yapmak istersiniz ![]() ![]() BEYİN TAVA MALZEMELER: -2 dana beyin -1 soğan -2 defne yaprağı -Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağ (Kızartma için) -1 avuç maydanoz yaprağı -limon -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır ![]() 2- Sıcak suya konur Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur![]() 3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir Tuz ve karabiber serpilir![]() 4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır![]() 5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir ![]() KISA BİLGİ: Beyinde, hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır ![]() ********************* CİĞER TAVA MALZEMELER: -1 koyun karaciğer -2 kaşık margarin -2- 3 soğan -Yarım demet maydanoz -2 çay kaşığı sumak -2 çay kaşığı kırmızı biber -2 çorba kaşığı zeytinyağ -Yarım limon -Tuz YAPILIŞI: 1- Karaciğerin zarı soyulur Kuşbaşı doğranır![]() 2- Bir tencere yağ kızdırılır Ciğerler atılıp karıştırılır Harlıateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirilir (suyunu çekinceye kadar) Tuz ve karabiber atılır![]() 3- Soğan yarım halka şeklinde doğranır Kıyılmış maydanoz, tuz; kırmızı biber, sumak, zeytinyağ, limon suyu ilave edilip karıştırılır![]() 4- Ciğerle, soğan salatası beraber servis yapılır ![]() Not: Ciğeri, sertleşmemesi için harlı ateşte ve kapak kapatılmadan pişirilmelidir ![]() KISA BİLGİ: Karaciğer çok besleyici ve sindirimi kolaydır Ancak genç ve sağlıklı karaciğer alınmalı ve iyi pişirilmelidir
|
|
|
|