![]() |
Beyin Tava Ve Ciğer Tava
BEYİN TAVA ve CİĞER TAVA
belki bi gün yapmak istersiniz... BEYİN TAVA MALZEMELER: -2 dana beyin -1 soğan -2 defne yaprağı -Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağ (Kızartma için) -1 avuç maydanoz yaprağı -limon -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır. 2- Sıcak suya konur. Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur. 3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir. 4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. 5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir. KISA BİLGİ: Beyinde, hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır. ********************* CİĞER TAVA MALZEMELER: -1 koyun karaciğer -2 kaşık margarin -2- 3 soğan -Yarım demet maydanoz -2 çay kaşığı sumak -2 çay kaşığı kırmızı biber -2 çorba kaşığı zeytinyağ -Yarım limon -Tuz YAPILIŞI: 1- Karaciğerin zarı soyulur. Kuşbaşı doğranır. 2- Bir tencere yağ kızdırılır. Ciğerler atılıp karıştırılır. Harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirilir (suyunu çekinceye kadar). Tuz ve karabiber atılır. 3- Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Kıyılmış maydanoz, tuz; kırmızı biber, sumak, zeytinyağ, limon suyu ilave edilip karıştırılır. 4- Ciğerle, soğan salatası beraber servis yapılır. Not: Ciğeri, sertleşmemesi için harlı ateşte ve kapak kapatılmadan pişirilmelidir. KISA BİLGİ: Karaciğer çok besleyici ve sindirimi kolaydır. Ancak genç ve sağlıklı karaciğer alınmalı ve iyi pişirilmelidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.