ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beyin Tava Ve Ciğer Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189187)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:13 AM

Beyin Tava Ve Ciğer Tava
 
BEYİN TAVA ve CİĞER TAVA

belki bi gün yapmak istersiniz...


BEYİN TAVA


MALZEMELER:

-2 dana beyin

-1 soğan

-2 defne yaprağı

-Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağ (Kızartma için)

-1 avuç maydanoz yaprağı

-limon

-Tuz, karabiber


YAPILIŞI:

1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.

2- Sıcak suya konur. Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur.

3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.

4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.


KISA BİLGİ:

Beyinde, hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır.


*********************


CİĞER TAVA


MALZEMELER:

-1 koyun karaciğer

-2 kaşık margarin

-2- 3 soğan

-Yarım demet maydanoz

-2 çay kaşığı sumak

-2 çay kaşığı kırmızı biber

-2 çorba kaşığı zeytinyağ

-Yarım limon

-Tuz


YAPILIŞI:

1- Karaciğerin zarı soyulur. Kuşbaşı doğranır.

2- Bir tencere yağ kızdırılır. Ciğerler atılıp karıştırılır. Harlı

ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirilir (suyunu çekinceye kadar). Tuz ve karabiber atılır.

3- Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Kıyılmış maydanoz, tuz; kırmızı biber, sumak, zeytinyağ, limon suyu ilave edilip karıştırılır.

4- Ciğerle, soğan salatası beraber servis yapılır.

Not: Ciğeri, sertleşmemesi için harlı ateşte ve kapak kapatılmadan pişirilmelidir.


KISA BİLGİ:

Karaciğer çok besleyici ve sindirimi kolaydır. Ancak genç ve sağlıklı karaciğer alınmalı ve iyi pişirilmelidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.