Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, kayısı, marmelatı

Armutlu Kayısı Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Kayısı Marmelatı



Armut Marmelatı Yapılışı - Kayısı Marmelatı Malzemeleri - Reçel Marmelat Tarifleri



1 kg kayısı

4 adet sulu armut

2 kg şeker

1 adet limon


Kayısının çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir Armutlar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir Meyva püreleri bir tencereye konur Üzerine şeker ilave edilir ve karıştırılır Tencerenin kapağı kapatılır, 2 saat dinlendirilir Sonra orta ateşe yerleştirilir Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır, yarım saat daha kaynatılır Limon suyu eklenir 10 dakika daha kaynatılır Ateşten alınır Tencerede soğuduktan sonra kavonozlara doldurulur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.