Mürdüm Eriği Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürdüm Eriği ReçeliMürdüm Eriği Reçeli Tarifi - Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır - Mürdüm Eriği Reçeli Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Mürdüm Eriği 5 Su Bardağı Şeker (Toz) 1 Kahve Fincanı Su 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Mürdüm eriklerini bol suyla yıkayın ve çekirdeklerini çıkartarak geniş bir tencereye aktarın![]() 2 Üzerine toz şekeri ekleyin Bu şekilde şekeri emmesi ve suyunu salması için 12 saat bekletin![]() 3 Tencereyi orta ateş üzerine koyun ve üzerine 1 kahve fincanı suyu ekleyin![]() 4 Reçelin şurubu koyulaşana dek kaynatın![]() 5 Reçeli ateşin üzerinden indirmeye yakın 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin Bir taşım kaynatın![]() 6 Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten sonra üzerinde biriken köpüğü delikli bir kepçe yardımıyla alın![]() 7 Ilındıktan sonra kuru kavanozlara doldurup serin yerde saklayın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|