![]() |
Mürdüm Eriği Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi - Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır - Mürdüm Eriği Reçeli Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Kilogram Mürdüm Eriği 5 Su Bardağı Şeker (Toz) 1 Kahve Fincanı Su 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu Mürdüm Eriği Reçeli Nasıl Yapılır? 1. Mürdüm eriklerini bol suyla yıkayın ve çekirdeklerini çıkartarak geniş bir tencereye aktarın. 2. Üzerine toz şekeri ekleyin. Bu şekilde şekeri emmesi ve suyunu salması için 12 saat bekletin. 3. Tencereyi orta ateş üzerine koyun ve üzerine 1 kahve fincanı suyu ekleyin. 4. Reçelin şurubu koyulaşana dek kaynatın. 5. Reçeli ateşin üzerinden indirmeye yakın 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın. 6. Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten sonra üzerinde biriken köpüğü delikli bir kepçe yardımıyla alın. 7. Ilındıktan sonra kuru kavanozlara doldurup serin yerde saklayın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.