Domates Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates ReçeliDomates Reçeli Tarifi - Domates Reçeli Nasıl Yapılır - Domates Reçeli Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Domates (Sivri Cins(erik cinsi)) 7 Su Bardağı Toz Şeker 2 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Limon Tuzu 1 Paket Vanilya Kireçli Su İçin 1 Çay Bardağı Sönmemiş Kireç 12 Su Bardağı Su Domates Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Kireçli Suyun Hazırlanışı: 12 su bardağı suya, 1 çay bardağı sönmemiş kireci koyun ve karıştırarak eritin Bu şekilde, 5 saat bekleyen kireçli suyun kireci dibine çöküp suyu yüzeye çıkacaktır Yüzeye çıkan suyu kepçe yardımı ile alınır ve sadece çökmüş kireç kalır![]() 2 Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra hazırladığınız kirecin içerisinde 3 saat bekletin![]() 3 Kirecin içerisinde 3 saat bekleyen domatesleri çıkartıp 2-3 kere bol su ile iyice yıkayın![]() 4 Geniş bir tencereye, 7 bardak toz şeker ve 2 bardak suyu koyup koyulaşıncaya kadar kaynatın Koyulaşan şerbete domatesleri ekleyerek 5-10 dakika daha kaynadıktan sonra limon tuzunu ilave edin ve tekrar koyulaşıncaya kadar kaynatın![]() 5 Koyulaşan reçeli ocaktan alıp içerisine 1 paket vanilyayı ekleyin ve karıştırın Reçeli soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|