![]() |
Domates Reçeli
Domates Reçeli Tarifi - Domates Reçeli Nasıl Yapılır - Domates Reçeli Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Kilogram Domates (Sivri Cins(erik cinsi)) 7 Su Bardağı Toz Şeker 2 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Limon Tuzu 1 Paket Vanilya Kireçli Su İçin 1 Çay Bardağı Sönmemiş Kireç 12 Su Bardağı Su Domates Reçeli Nasıl Yapılır? 1. Kireçli Suyun Hazırlanışı: 12 su bardağı suya, 1 çay bardağı sönmemiş kireci koyun ve karıştırarak eritin. Bu şekilde, 5 saat bekleyen kireçli suyun kireci dibine çöküp suyu yüzeye çıkacaktır. Yüzeye çıkan suyu kepçe yardımı ile alınır ve sadece çökmüş kireç kalır. 2. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra hazırladığınız kirecin içerisinde 3 saat bekletin. 3. Kirecin içerisinde 3 saat bekleyen domatesleri çıkartıp 2-3 kere bol su ile iyice yıkayın. 4. Geniş bir tencereye, 7 bardak toz şeker ve 2 bardak suyu koyup koyulaşıncaya kadar kaynatın. Koyulaşan şerbete domatesleri ekleyerek 5-10 dakika daha kaynadıktan sonra limon tuzunu ilave edin ve tekrar koyulaşıncaya kadar kaynatın. 5. Koyulaşan reçeli ocaktan alıp içerisine 1 paket vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Reçeli soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.