Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiçeği, karabaş, otu, reçeli

Karabaş Otu Çiçeği Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karabaş Otu Çiçeği Reçeli



Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Tarifi - Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır - Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Malzemeleri


1 Su bardağı karabaş otu çiçeği

3 Su bardağı şeker

4 Su bardağı su

2 Adet leblebi kadar limon tuzu

2-3 Adet karanfil


Karabaş otu çiçekleri 2 -3 kez yıkanır, iyice süzülür Su bir tencereye konur, orta ateşte kaynatılır Çiçekler

içine atılır ve haşlanır Altı kapatılan tencereye şeker ve limon tuzu ilave edilir ve karıştırılır Şeker eriyince

tekrar ateşe konur ve kaynatılır Reçel biraz kıvamını bulunca ateşten alınır ve bir gece bekletilir Ertesi

gün bir kez daha kaynatılan reçel kıvamını bulunca karanfilleri atılır ve ılıtılıp kavanozlara konur

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.