![]() |
Karabaş Otu Çiçeği Reçeli
Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Tarifi - Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır - Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Malzemeleri
1 Su bardağı karabaş otu çiçeği 3 Su bardağı şeker 4 Su bardağı su 2 Adet leblebi kadar limon tuzu 2-3 Adet karanfil Karabaş otu çiçekleri 2 -3 kez yıkanır, iyice süzülür. Su bir tencereye konur, orta ateşte kaynatılır. Çiçekler içine atılır ve haşlanır. Altı kapatılan tencereye şeker ve limon tuzu ilave edilir ve karıştırılır. Şeker eriyince tekrar ateşe konur ve kaynatılır. Reçel biraz kıvamını bulunca ateşten alınır ve bir gece bekletilir. Ertesi gün bir kez daha kaynatılan reçel kıvamını bulunca karanfilleri atılır ve ılıtılıp kavanozlara konur. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.