ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karabaş Otu Çiçeği Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188594)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:01 PM

Karabaş Otu Çiçeği Reçeli
 
Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Tarifi - Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır - Karabaş Otu Çiçeği Reçeli Malzemeleri


1 Su bardağı karabaş otu çiçeği

3 Su bardağı şeker

4 Su bardağı su

2 Adet leblebi kadar limon tuzu

2-3 Adet karanfil


Karabaş otu çiçekleri 2 -3 kez yıkanır, iyice süzülür. Su bir tencereye konur, orta ateşte kaynatılır. Çiçekler

içine atılır ve haşlanır. Altı kapatılan tencereye şeker ve limon tuzu ilave edilir ve karıştırılır. Şeker eriyince

tekrar ateşe konur ve kaynatılır. Reçel biraz kıvamını bulunca ateşten alınır ve bir gece bekletilir. Ertesi

gün bir kez daha kaynatılan reçel kıvamını bulunca karanfilleri atılır ve ılıtılıp kavanozlara konur.

Afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.