Balık Ezmesi Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Ezmesi SalatasıGereçler: 250 gr Tuzlu sardalya balığı100 gr Beyaz fıstık1 kalın dilim ekmek içi ½ bardak zeytinyağı 1 demet limon 250 gr siyah zeytin Yapılışı: 1-Balıkarı temizleyip yıkadıktan sonra havanda ezilinceye kadar dövün ![]() 2-Fıstıkları makinadan geçirin Zeytinlerin yarısını çekirdek ve kabuklarını çıkardıktan sonra havanda dövün Ekmeği ıslatıp suyunu sıkın Sonra da hepsini balık ezmesine karıştırın![]() 3-Ezmeye zeytinyağı ve limon suyu yedirin Kalan zeytinlerin çekirdeklerini dikkatlice çıkardıktan sonra içlerini balık ezmesiyle doldurun
|
|
|
|