Lahanalı Çin Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahanalı Çin SalatasıLahanalı Çin Salatası Tarifi - Lahanalı Çin Salatası Nasıl Yapılır - Lahanalı Çin Salatası Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Adet Beyaz Lahana (Küçük) 1 Çorba Kaşığı Susam 2 Çorba Kaşığı Sirke 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu 1 Çay Kaşığı Şeker Yarım Çay Kaşığı Hardal 4 Sap Taze Soğan (Doğranmış) 1 Çorba Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Lahanalı Çin Salatası Nasıl Yapılır? 1 Lahana yapraklarını ayırıp bol suda yıkayın ve sularını süzün![]() 2 Lahana yapraklarını uzunlamasına doğrayıp büyükçe bir buzdolabı poşetine doldurup yumuşamaları için buzdolabında 1 saat kadar bekletin![]() 3 Taze soğanları yıkayıp soyduktan sonra çok ince ince doğrayın![]() 4 Ayrı bir kasede sirke, soya sosu, şeker, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın![]() 5 Susamları teflon bir tavada yağsız olarak kavurup soğuması için bekletin![]() 6 Lahanaları buzdolabından alarak servis tabağına yerleştirin üzerine doğradığınız taze soğanları ekleyin![]() 7 Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip bekletmeden servise alın |
|
|
|