Kabak Kabuğu Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Kabuğu Kavurması![]() Malzemeler: # 3 kabak # 4 çorba kaşığı sıvıyağ # 4 yumurta # 8 sivribiber # 2 domates # 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber # 2-3 dal maydanoz ve dereotu # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın Sivribiberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın![]() * Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın![]() * Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|