Balkabaklı Yanardağ Boranisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Yanardağ Boranisibalkakabağından borani nasıl yapılır - kabak boranisiMalzemeler: * 1 kg tatlı balkabağı, * 250-300gr az yağlı dana kıyma, * 3 yemek kaşığı zeytinyağı, * 2 adet orta boy kuru soğan, * 4-5 adet yeşil tatlı sivri biber, * 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber, * 2 su bardağı ya da tavuk suyu Üzeri İçin: * 2-3 su bardağı sarımsaklı yoğurt Yapılışı: * Kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladığınız balkabağını tavla zarı formunda doğrayın ![]() Soğanları yemeklik incecik dilimleyin Tatlı sivri biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra incecik doğrayın![]() * Soğan ve kıymayı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 6-7 dakika kadar kavurun Üzerine zeytinyağı kabak ve biberleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun![]() * Tuz ve bulbiberi serpiştirip sıcak haldeki et ya da tavuk suyunu da tencereye aktardıktan sonra (isterseniz hazır bulyon da kullanabilirsiniz ) karıştırın orta ısılı ateşte kaynamasını bekleyin ![]() * Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip sıcak sıcak servise sunun![]() Not: Bu yöresel yemeğin üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber de gezdirilir ![]() alıntı |
|
|
|