ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balkabaklı Yanardağ Boranisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191812)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:38 AM

Balkabaklı Yanardağ Boranisi
 
balkakabağından borani nasıl yapılır - kabak boranisiMalzemeler:


* 1 kg tatlı balkabağı,

* 250-300gr az yağlı dana kıyma,

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı,

* 2 adet orta boy kuru soğan,

* 4-5 adet yeşil tatlı sivri biber,

* 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber,

* 2 su bardağı ya da tavuk suyu


Üzeri İçin:


* 2-3 su bardağı sarımsaklı yoğurt


Yapılışı:


* Kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladığınız balkabağını tavla zarı formunda doğrayın.

Soğanları yemeklik incecik dilimleyin.Tatlı sivri biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra incecik doğrayın.


* Soğan ve kıymayı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 6-7 dakika kadar kavurun. Üzerine zeytinyağı kabak ve biberleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun.


* Tuz ve bulbiberi serpiştirip sıcak haldeki et ya da tavuk suyunu da tencereye aktardıktan sonra (isterseniz hazır bulyon da kullanabilirsiniz ) karıştırın orta ısılı ateşte kaynamasını bekleyin.


* Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip sıcak sıcak servise sunun.


Not: Bu yöresel yemeğin üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber de gezdirilir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.