![]() |
Balkabaklı Yanardağ Boranisi
balkakabağından borani nasıl yapılır - kabak boranisiMalzemeler:
* 1 kg tatlı balkabağı, * 250-300gr az yağlı dana kıyma, * 3 yemek kaşığı zeytinyağı, * 2 adet orta boy kuru soğan, * 4-5 adet yeşil tatlı sivri biber, * 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber, * 2 su bardağı ya da tavuk suyu Üzeri İçin: * 2-3 su bardağı sarımsaklı yoğurt Yapılışı: * Kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladığınız balkabağını tavla zarı formunda doğrayın. Soğanları yemeklik incecik dilimleyin.Tatlı sivri biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra incecik doğrayın. * Soğan ve kıymayı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 6-7 dakika kadar kavurun. Üzerine zeytinyağı kabak ve biberleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun. * Tuz ve bulbiberi serpiştirip sıcak haldeki et ya da tavuk suyunu da tencereye aktardıktan sonra (isterseniz hazır bulyon da kullanabilirsiniz ) karıştırın orta ısılı ateşte kaynamasını bekleyin. * Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip sıcak sıcak servise sunun. Not: Bu yöresel yemeğin üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber de gezdirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.