Midye Firin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye FirinMalzemeler 1 Adet Sogan 1 Dis Sarmisak 2 Yemek Kasigi Margarin 2 Yemek Kasigi Un 1 Adet Yumurta 150 gr Taze Kasar Peyniri Tuz, Karabiber 500 gr Midye (dondurulmus) 2 Adet Taze Sogan Tarifi Sogani kiyin, sarmisagi ezin Her ikisini yagda pembelestirin Dondurulmus midyeleri çözülmeden soganlarla karistirin ve bir tasim kaynatin Yarim su bardagi su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karistirin Kasar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karisima ekleyin Bu sosu midyelede karistirin Isiya dayanikli bir kaba bosaltin Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 isitilmis firinin alttan ikinci rafinda 15 dakika pisirin Taze soganin yesil kisimlari ince ince kiydiktan sonra midyelerin üzerine serpin Sicak olarak servis yapin Dondurulmus midyeleri de tüm dondurulmus hayvansal gidalar gibi çözülmeden kullanin Bu esnada su birakacaklari için hazirlayacaginiz yemege su koymayin Eger gereksinim duyarsaniz çok az ilave edin
|
|
|
|