ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Midye Firin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185933)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:42 AM

Midye Firin
 
Malzemeler

1 Adet Sogan

1 Dis Sarmisak

2 Yemek Kasigi Margarin

2 Yemek Kasigi Un

1 Adet Yumurta

150 gr

Taze

Kasar Peyniri

Tuz,

Karabiber

500 gr

Midye (dondurulmus)

2 Adet Taze Sogan

Tarifi

Sogani kiyin, sarmisagi ezin. Her ikisini yagda pembelestirin.

Dondurulmus midyeleri çözülmeden soganlarla karistirin ve bir tasim kaynatin.

Yarim su bardagi su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karistirin.

Kasar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karisima ekleyin.

Bu sosu midyelede karistirin. Isiya dayanikli bir kaba bosaltin.

Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 isitilmis firinin alttan ikinci rafinda 15 dakika pisirin.

Taze soganin yesil kisimlari ince ince kiydiktan sonra midyelerin üzerine serpin. Sicak olarak servis yapin.

Dondurulmus midyeleri de tüm dondurulmus hayvansal gidalar gibi çözülmeden kullanin. Bu esnada su birakacaklari için hazirlayacaginiz yemege su koymayin. Eger gereksinim duyarsaniz çok az ilave edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.