Baharatlı Kırmızı Pancar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Kırmızı PancarBaharatlı Kırmızı Pancar Tarifi - Baharatlı Kırmızı Pancar Nasıl Yapılır - Baharatlı Kırmızı Pancar Malzemeleri Baharatlı Kırmızı Pancar 6 kişilik 12 adet küçük kırmızı pancar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz kimyon 1 tatlı kaşığı toz kişniş Yarım tatlı kaşığı toz kakule Yarım tatlı kaşığı muskat 3-4 tatlı kaşığı şeker 1 çorba kaşığı elma sirkesi Fırını önceden 180 dereceye ayarlayarak ısıtın Bir fırın tepsisini yağlayın Pancarın yaprak kısımlarını koparın Ovalayarak yıkayın Hazırlanmış fırın tepsisine yerleştirdikten sonra 1 saat 15 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp, soğumaya bırakın Kırmızı pancarın kabuklarını soyun Üstlerini ve kenarlarım bıçakla düzeltin Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın Baharatları ilave edip, orta ateşte 1 dakika kadar pişirin Şeker ve elma sirkesini ilave edin Şeker eriyene dek 2-3 dakika çevirin Kırmızı pancarı ekleyin Ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak, pancar iyice parlaklaşana dek pişirin Sıcak veya ılık servis yapın![]() Not: Bu yemeği 2 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında saklamak mümkün ![]() |
|
|
|