![]() |
Baharatlı Kırmızı Pancar
Baharatlı Kırmızı Pancar Tarifi - Baharatlı Kırmızı Pancar Nasıl Yapılır - Baharatlı Kırmızı Pancar Malzemeleri
Baharatlı Kırmızı Pancar 6 kişilik 12 adet küçük kırmızı pancar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz kimyon 1 tatlı kaşığı toz kişniş Yarım tatlı kaşığı toz kakule Yarım tatlı kaşığı muskat 3-4 tatlı kaşığı şeker 1 çorba kaşığı elma sirkesi Fırını önceden 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Pancarın yaprak kısımlarını koparın. Ovalayarak yıkayın. Hazırlanmış fırın tepsisine yerleştirdikten sonra 1 saat 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp, soğumaya bırakın. Kırmızı pancarın kabuklarını soyun. Üstlerini ve kenarlarım bıçakla düzeltin. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Baharatları ilave edip, orta ateşte 1 dakika kadar pişirin. Şeker ve elma sirkesini ilave edin. Şeker eriyene dek 2-3 dakika çevirin. Kırmızı pancarı ekleyin. Ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak, pancar iyice parlaklaşana dek pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Not: Bu yemeği 2 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında saklamak mümkün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.