06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalık Turşusu - 1
Salatalık TurşusuTarifi - Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır - Salatalık Turşusu Malzemeleri
Malzemeler
3-4 kg kornişon salatalık
2-3 sap sarımsak
bir avuç yeşil sivribiber
defne yaprakları
bir bağ dereotu
bir bağ maydanoz
4-5 limon
toz şeker
bir avuç kuru nohut
tuzlu salamura
Yapılışı
Salatalık turşusu için, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıkları seçin İlk hazırlık olarak, salatalıkların ezik olanları varsa, ayırın Bol su ile yıkayın Turşuyu kuracağınız kavanozu da kaynar su ile yıkayıp steril hale getirin Salatalıkları turşu kavanozuna dizerken, aralarına bir tutam yeşil sivri biber, sarımsak, defne yaprakları, maydanoz, dereotu, limon dilimleri serpiştirin Turşunun mayalanmasını hızlandırmak isterseniz, üzerine biraz toz şeker ve bir avuç kuru nohut katabilirsiniz Salamuranın tuz oranı yüzde 10-12 oranında olmalıdır Arzu edilirse, turşuya, salamuranın onda biri kadar sirke de katılabilir Burada en önemli nokta, sebzelerin salamuranın dışına çıkmaması Bu amaçla, ağır bir cam veya porselen bir kap sebzelerin bastırılması için kullanılabilir Salatalık turşusu, 20 derecede bekletildiğinde, bir ya da bir buçuk ayda hazır olur Turşunun olgunlaştığının en bariz işareti, renginin sarıya dönmesidir Tabiî, üzerinde maya zarı oluşursa, temizlemeyi asla ihmal etmemek gerek
|
|
|