ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Salatalık Turşusu - 1 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192413)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:55 AM

Salatalık Turşusu - 1
 
Salatalık TurşusuTarifi - Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır - Salatalık Turşusu Malzemeleri



Malzemeler

3-4 kg. kornişon salatalık

2-3 sap sarımsak

bir avuç yeşil sivribiber

defne yaprakları

bir bağ dereotu

bir bağ maydanoz

4-5 limon

toz şeker

bir avuç kuru nohut

tuzlu salamura


Yapılışı

Salatalık turşusu için, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıkları seçin. İlk hazırlık olarak, salatalıkların ezik olanları varsa, ayırın. Bol su ile yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozu da kaynar su ile yıkayıp steril hale getirin. Salatalıkları turşu kavanozuna dizerken, aralarına bir tutam yeşil sivri biber, sarımsak, defne yaprakları, maydanoz, dereotu, limon dilimleri serpiştirin. Turşunun mayalanmasını hızlandırmak isterseniz, üzerine biraz toz şeker ve bir avuç kuru nohut katabilirsiniz. Salamuranın tuz oranı yüzde 10-12 oranında olmalıdır. Arzu edilirse, turşuya, salamuranın onda biri kadar sirke de katılabilir. Burada en önemli nokta, sebzelerin salamuranın dışına çıkmaması. Bu amaçla, ağır bir cam veya porselen bir kap sebzelerin bastırılması için kullanılabilir. Salatalık turşusu, 20 derecede bekletildiğinde, bir ya da bir buçuk ayda hazır olur. Turşunun olgunlaştığının en bariz işareti, renginin sarıya dönmesidir. Tabiî, üzerinde maya zarı oluşursa, temizlemeyi asla ihmal etmemek gerek.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.