Kalkan Balığı Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalkan Balığı TavaKalkan Balığı Tarifleri - Kalkan Balığı Tava Nasıl Yapılır Gereçler: 1 kg kalkan balığı 1 çay bardağı un Tuz-karabiber 1,5 bardak sıvıyağ 1/ 2 demet maydanoz 1 limon Yapılışı: 1 Balıkları birer kişilik parçalara böldürün Yıkayıp suyunu iyice süzdürün ya da kurulayın![]() 2 Balıkları, tuz ve karabiber karıştırılmış una bulayın Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın Kağıt peçete üzerine çıkartın ![]() 3 Balıkları servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin![]() Not: Pisi, dil, istavrit, mezgit gibi balık çeşitleri de aynen yukarıda anlatıldığı gibi hazırlanıp pişirilir ![]() alıntıdır |
|
|
|