Rokalı Mantarlı Çupra |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rokalı Mantarlı ÇupraRokalı Mantarlı Çupra Tarifi - Rokalı Mantarlı Çupra Yapılışı - Rokalı Mantarlı Çupra Nasıl Yapılır - Oktay Usta Rokalı Mantarlı Çupra Malzemeler: 4 Çupra 1 Kase Mantar 3 Yeşil Biber 1 Tutam Roka 100 Gr Kaşar PeyniriYarım Çay B Soya SosuZeytinyağı Pul Biber Kekik Un Garnitürü İçin: Yeşil Salata Hazırlanışı Çupraları temizleyip kılçıklarını çıkartıyoruz İkiye bölüyoruz Buzdolabı poşetini kesip açıyoruz Çupraları buzdolabı poşetine koyup biftek döveceği ile dövüp inceltiyoruz Biber, roka ve konserve mantarları doğruyoruz![]() Sıvıyağ koyduğumuz bir tavada biber ve mantarları kavuruyoruz Rokayı ekleyip 1-2 sefer döndürüyoruz Tuz, karabiber ve kekik katıp karıştırıyoruz Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Dövülmüş balıkları tezgahın üzerine koyuyoruz![]() Tuz ve karabiber serpiyoruz Rokalı harcımızdan balıkların baş kısmına koyuyoruz Üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz Dikkatli bir şekilde balıkları rulo olarak sarıyoruz![]() Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz Sosu için, kekik, kimyon, karabiber, soya sosu ve biraz zeytinyağı geniş bir kasenin içine koyup karıştırıyoruz Balıkların üzerine un serpip sosundan döküyoruz![]() Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 13 dakika pişiriyoruz Servis tabağına yıkanmış yeşillikler koyuyoruz![]() Pişen çupraları ortasına koyup servis ediyoruz
|
|
|
|