![]() |
Rokalı Mantarlı Çupra
Rokalı Mantarlı Çupra Tarifi - Rokalı Mantarlı Çupra Yapılışı - Rokalı Mantarlı Çupra Nasıl Yapılır - Oktay Usta Rokalı Mantarlı Çupra
Malzemeler: 4 Çupra 1 Kase Mantar 3 Yeşil Biber 1 Tutam Roka 100 Gr. Kaşar Peyniri Yarım Çay B. Soya Sosu Zeytinyağı Pul Biber Kekik Un Garnitürü İçin: Yeşil Salata Hazırlanışı Çupraları temizleyip kılçıklarını çıkartıyoruz. İkiye bölüyoruz. Buzdolabı poşetini kesip açıyoruz. Çupraları buzdolabı poşetine koyup biftek döveceği ile dövüp inceltiyoruz. Biber, roka ve konserve mantarları doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tavada biber ve mantarları kavuruyoruz. Rokayı ekleyip 1-2 sefer döndürüyoruz. Tuz, karabiber ve kekik katıp karıştırıyoruz. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Dövülmüş balıkları tezgahın üzerine koyuyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Rokalı harcımızdan balıkların baş kısmına koyuyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Dikkatli bir şekilde balıkları rulo olarak sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Sosu için, kekik, kimyon, karabiber, soya sosu ve biraz zeytinyağı geniş bir kasenin içine koyup karıştırıyoruz. Balıkların üzerine un serpip sosundan döküyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 13 dakika pişiriyoruz. Servis tabağına yıkanmış yeşillikler koyuyoruz. Pişen çupraları ortasına koyup servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.