Bezeye Püreli Somon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezeye Püreli SomonBezeye Püreli Somon Tarifi - Bezeye Püreli Somon Nasıl Yapılır - Bezeye Püreli Somon Malzemeleri Bezeye Püreli Somon 500 gr patates200 gr dondurulmuş bezelye60 ml soya sosu30 gr bal4 dilim somon (600 gr )2 adet limon 90 ml zeytinyağıTuz Un Dereotu Tereyağlı sos için: 30 gr pembe top biber6 dal tarhun otu 60 gr, tereyağı 100 gr patatesi soyun, küçük doğrayın ve bezelye ile yumuşayıncaya kadar haşlayın Tuz ilave edin Suyun içinde bekletin 400 gr patatesi soyun, küp şeklinde doğrayın Tuzlu suda 4 dakika haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın Soya sosu ve balı karıştırın Balıkların her tarafına sürün ve 20 dakika buzdolabında bekletin Balıklara tuz ve karabiber ekin, una bulayıp, fazlasını silkeleyin Limonları uzunlamasına dörde kesin 60 ml yağı tavada kızdırın Balıkların her iki yüzünü limonlarla beraber orta ateşte 2'şer dakika kızartın Fırın tepsisine alın, 160° C'de ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 8 dakika pişirin Bu sürenin ortasında balıkları çevirin![]() Tereyağlı sos için: Biberleri irice çekin Tarhun otu yapraklarını ince kıyın Biberleri yağsız tavada 10 saniye kavurun Tereyağı ekleyip eritin Başka bir tavada kalan yağı kızdırın Patates küplerini 4-5 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin Patatesli bezelyenin suyunu süzün, püre yapın Tarhun otunu tereyağına ekleyin ve hafif köpürünceye kadar kızdırın Püre, küp patatesler ve balığı bir tabağa yerleştirin Tereyağlı sos ve püreyi balığın üzerine dökün Dereotu ile süsleyip servis yapın![]() |
|
|
|